söndag 29 maj 2011

Mina odlingar..

Gokväll!!


Hoppas helgen och Mors dag varit trevliga för er!!

Vi har haft en störtskön helg med massor av aktiviteter och nu är man rätt trött så här på söndagkvällen!!

Ikväll har jag planterat om tomater ute på balkongen, mina egna och några jag fått av min mamma.


Här kommer en bild av två av mina melonplantor, hade ju tur förra året då på exakt samma fönsterplats där jag fick en melon skördad, håller tummarna för en eller fler i år med..den trivs ypperligt i det varma fönstret och har växt upp till taket i dagsläge. Och massor med blommor. Håll tummarna!!

Den är lite egen denna växt då den ankrar sig lite här och där så att dra ner persiennen är inte att tänka på.. Nytt för mig i år är dessa djungelgurkor..mamma hade dem i växthuset förra året och jag hoppas på att de trivs på min balkong, idag fick de komma ut och jag har planterat om dem i ampel.

Fler bilder från vår "gröna" balkong kommer framöver..den brukar ju bli en djungel!!

Ha en trevlig vecka!!

Kram till er alla!!
Lena



söndag 22 maj 2011

Sommarkyckling!

Hej på er!!

Då var det dags för en ny maträtt.

En kycklingrätt denna gång som vi gillar att göra. Ungarna älskar den!


Man kan ha ris eller potatis till men jag föredrar potatis och i detta fallet nypotatis!!

MUMS!!


Här kommer receptet:


Sommarkyckling


4 kycklingfileér

2 vitlöksklyftor

smör att steka i

2½ dl grädde

1 brk creme fraiche

1 hönsbuljongtärning

2 tsk dijonsenap

½ dl finhackad gräslök

1/4 gurka

1 pkt bacon



Skala och hacka vitlöken.

Hacka baconet i små bitar och stek. Ta upp när de är knapriga.

Bryn kycklingen runt om i samma panna som baconet tills de får stekyta. Kycklingen får då smak av baconet.

Ta upp kycklingen och tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning, nästan all gräslök, vitlöken och senapen..i pannan. Låt koka upp.

Dela kycklingfileéna i mindre bitar och lägg i såsen. Låt koka under lock ca 10 min.


Hacka gurkan i små bitar.


Servera med ris eller potatis och strö bacon, gräslök och gurka ovanpå kycklingen.



Åhh det är så gott!!

TIPS: Jag brukar göra dubbel sats med sås då vi tyckte det var för lite till 4 pers.

Lycka till!!

Kram Lena



söndag 15 maj 2011

Pasta med baconsås...

Hej på er!!


Här kommer ett nytt recept.

Eget recept eller ja jag skapade rätten allt efter som..


Baconpasta:


Jag stekte 2 pkt bacon tillsammans med 1 hackad gul lök.

Sen tillsatte jag 1 strimlad palsternacka och 1 morot i stekpannan. Och även lite (3-4 st)finhackade champinjoner.


Efter det hade jag i en förpackning tomatpasta sås från Kelda och en brk parmesan/vitlökscreme fraiche, en vanlig creme fraiche och rörde runt.

Koka i ett par minuter.


Väldigt enkelt men matigt och jättegott!


Lite tomater och hemodlad basilika passade perfekt på toppen..




Lycka till!!

Kram Lena


söndag 8 maj 2011

Dumlekladdkaka!

Hej hallå!!


Här kommer den!


Vet att några väntar på receptet!


Denna gjordes igår och det var en ny variant för mig! Väl värd att prova och den slår alla andra kladdkakor jag lovar!!




Dumlekladdkaka!!


--------------------------


100 g smör/margarin


120 g dumle



2 ägg


1½ dl vetemjöl


3 dl socker


4 msk kakao


1 tsk vaniljsocker


½ tsk salt




Smält smör/margarin i gryta tillsammans med dumlekolorna.


Vispa ägg och socker pösigt.


Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och salt.


Rör ihop alltihop till en smet.




Grädda i ugn 175 grader i 20 min.




Servera väl kyld! (jag ställde vår i frysen en stund)




Vi hade grädde och färska bär till!




Mumsfillibabba!!




Lycka till!!




Lena


söndag 1 maj 2011

Smörslungad färskpotatis till grillat...

Halloj!!




Påskhelgen hade vi grillpremiär här hemma och det blev klassiska kryddade grillskivor och till det en av mina favvopotatis"sallader"..




Man kokar potatisen och när den är klar häller man av vattnet och potatisen tillbaka i grytan. Tillsätt riktigt smör, flingsalt, aningen peppar av ngn sort, sockerärtor, sparris, hackad vitlök och om man vill ngn färsk krydda. Gräslök funkar jättebra och timjan kan jag tänka..Sätt på locket på grytan och låt smöret smälta och slunga sen runt allt .




Det är fantastiskt gott!!!



Majs är en favorit när vi grillar..

Det blev ännu en grillning i fredags så snart kommer ett nytt recept på ett tillbehör när man grillar!!

Ha en härlig söndag!!

Kram Lena


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...