onsdag 26 mars 2014

Korvpytt..

Vardagsmat är inte alltid så lätt..vi försöker alltid hitta på sånt som är enkelt men ändå lite roligt och som inte tar för lång tid.
Häromdagen blev det en ny variant av pytt..
Potatisklyftor, morotsjirlanger (jag hyvlar moroten på längden med osthyvel), lökklyftor, kryddad korv i bitar. På min hörna  hade jag dessutom tomater och fetaost.. ingen annan än jag som gillar det haha..
Till detta hade vi vitlökssås..

Denna rätt kan man ju variera precis hur man vill och efter vad man har hemma.

Supergott!!!



Kram Lena

söndag 2 mars 2014

Mer asiatiskt..

Hej...

Vi fastnade för de asiatiska smakerna så vi gjorde ett försök med att fritera fläskfilé.
Något skeptiska med just friteringen men det blev väldans bra!!
Till detta serverade vi jasminris, sötsur sås och samma wokade grönsaker som i förra inlägget..


Vi skar fläskfilé i ganska tunna skivor.
Sedan doppade vi bitarna i frityrsmet.
Recept frityrsmet:
3 ägg separerade
6-8 msk vetemjöl
1 krm salt
1/4 dl vatten

Dela äggen, vispa gulorna fluffiga med saltet.
Vispa vitorna fluffiga i en egen bunke.
Blanda samman med mjöl och vatten.

Vi använde frityrolja som vi hettade upp till ca 160 grader.


Smarriga wokgrönsaker, morötter, salladslök, paprika, bambuskott, vattenkastanjer och böngroddar.


...som vi smaksatte med 1 msk ostronsås, 1 msk fiskolja, 1 msk sesamolja och 2 msk sweet chili.


Recept sötsur sås;
 4 msk ketchup
1,5 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
1,5 dl vatten
1 msk kikkoman soya

Blanda samman allt och koka upp, red av med potatismjöl direkt i såsen för lagom konsistens.


Mums!!!

Lycka till i köket!!

Kram Lena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...