Hej..
Nu har ni fått se nyårsmaten och idag kommer det som serverades dagen efter.
Vi hade en del småsnuttar av oxfilé kvar sen nyårsafton och då passar det bra med denna pastarätt.
Jag hackade oxfilén i små bitar, även gul lök, champinjoner hackas smått. Bryn oxfilén i en stekpanna alt. gjutjärnsgryta, tillsätt löken och svampen. Häll på 5 dl matlagningsgrädde och en burk creme fraiche. Låt koka ett par minuter. Riv valfri ädelost på rivjärn och tillsätt i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta. Det är en ganska mastig rätt så en grönsallad till rekommenderas.Kanongott!!
Önsker er en trevlig kväll!!
Kram Lena
Önsker er en trevlig kväll!!
Kram Lena
4 kommentarer:
Hej Lena!
Det blir att skriva av detta receptet oxå:)
Låter mycket gott! Jag brukar göra något liknande.
Smält 4 msk smör i en gryta.
Tillsätt 5-6 msk mjöl.vispa tills mjölet löst sig.
Häll i 1 liter mjölk.lite i taget.
Låt koka ihop på svag värme.
Tillsätt 2 pkt ädelost(de trekantiga)riv eller skäres i små bitar.Smält såsen under omrörning.
Lägg i ung 600-700g god rökt skinka(skärer i små bitar)låt koka en stund på svag värme.
Smaksätt med salt och peppar.
Servera med färsk pasta.
Hoppas du kan testa det nån gång.
De som jag bjudit detta på gillar det.
Ha nu en bra Fredag.
Kramizar
marie.haven@hotmail.com
Hej Lena!
Vet du vilken mat det blir här idag?
Joooo.... Färsk pasta med oxfilé och ädelostsås, väntar alla redan:)
Ska sitta i mitt scraprum idag och börja lite med Alla hjärtansdag kort, och min bror fyller i Feb så det blir nog till han oxå.
Hoppas du får en bra dag med din familj.
Kramizar
marie.haven@hotmail.com
Vad kul Marie att du provar den!! Tack för tipset du gav mig ang ditt recept!!
lycka till med scrappandet!!
Kram Lena
Vad kul Marie att du provar den!! Tack för tipset du gav mig ang ditt recept!!
lycka till med scrappandet!!
Kram Lena
Skicka en kommentar