måndag 16 mars 2020

Fiskgratäng med vitvinssås!

Hej!!
Hoppas ni inte missat förra inlägget med den otroligt goda "Africana"-rätten.. den är väl värd att prova, funkar bra som helgmiddag eller för all del när man har gäster. 
Alltid roligt med mat som har lite "plock"-tema..

Idag ska vi bjuda på en smaskig fiskrätt, en egengjord vitvinssås med potatispuré samt blomkålspuré för LCHF.aren här hemma..


Recept (4 portioner):

4 torskfiléer
1 röd peppar
2 vitlöksklyftor
3-4 dl vispgrädde
1 flaska matlagningsvin
2-3 kokta ägg
Dill
Salt och citronpeppar

Gör så här:
Jag började med att ta fram fisken i ca 2 timmar innan så att den hinner tina helt. 
Den ska inte vara fryst alls. 
Därefter börjar jag med såsen till gratängen och det jag börjar med då är att fräsa chillin och vitlöken i olja. 
Därefter häller jag i en hel flaska matlagningsvin och en halv kruka dill och låter det koka ner i ca 15 minuter.
 Efter det häller jag i grädden och salt och peppar efter smak och tycke. 
Låt det koka ihop i ca 5-10 minuter och precis innan såsen är klar häller du i resten av dillen. 
Efter det häller du i såsen i en gratängsform tillsammans med torskfiléerna. 
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. 
Ta ut ur ugn och lägg på de kokta äggen som du har delat.
 Om du har lite dill kvar så kan du även toppa med det. 
 Servera med potatismos eller kanske blomkålsmos, om du vill ha något grönt till så är ärtor det som vi rekommenderar!


Smaklig måltid!



Hoppas ni ger denna klassiska rätt med "vår" touch en chans...
Håll utkik, snart kommer ett nytt recept från vårt kök!!

Lycka till med matlagningen!

//Elisia och Lena

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...