fredag 20 mars 2020

Souvlaki, grekiska grillspett!

Gokväll!!

Fredagskväll.. efter en lite konstig vecka här hemma med sjukstuga för några av oss och skola hemifrån för båda tjejerna njuter vi nu av lite helg! Livet kan ta sina vändningar och ibland blir vissa saker nödvändiga,  i detta fall har skolundervisningen visat sig fungera jättebra för båda hemifrån.. 

Vi fortsätter att uppdatera bloggen med recept vi prövar, med inspiration från alla håll.. 
Denna gång hittade vi inspiration från Zeinas Kitchen, smarriga kycklingspett med grekisk touch..
Elisia berättar nedan hur hon gjorde.. och i det här fallet följdes nog receptet till fullo för ovanlighetens skull..



Recept
 (4-6 portioner):
900 g kycklingfilé

Marinad
Saften från 1 citron
3 st pressade vitlöksklyftor
3 msk oregano
0,5 dl olivolja
Salt och peppar

Tillbehör:
Pitabröd,klyftpotatis och tzatziki, + en fräsch sallad!

Gör så här:
Jag började med att marinera kycklingen. 
Då blandade jag först allt till marinaden, hackade kycklingen i lagom stora bitar och la ner den i marinaden och satte in den i kylen och lät den stå där i ca 2 timmar så att den fick marineras ordentligt och få en bra smak. 
Därefter satte jag på kycklingbitarna på spetten, la dom på ett galler och satte in de i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter,eller tills kycklingen är väl tillagad. 
Servera därefter med t.ex klyftpotatis och tzatziki. 
Det går självklart att variera utifrån sin egna smak och eget tycke!!

Smaklig måltid!
Lycka till!!

Snart kommer mer från vårt kök... håll utkik!!

//Elisia och Lena

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...