fredag 4 november 2011

Chokladcheesecake!!

Hej på er!!


Då var det dags för en ny smarrig dessert..hittade denna på recept.nu..en av Leilas underverk..

Blev ju tvungen att prova.



Recept.
Kexbotten
400 g digestivekex
200 g smör

Fyllning:
600 g philadelphiaost
2,5 dl kesella
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
4 st ägg
1 dl vispgrädde

Choklad swirl
150 g mörk choklad
3 msk espresso

Sätt på ugnen på 175 grader.
Krossa kexen i en mixer (eller lägg i en plastpåse och krossa med kavel)
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut kexblandningen i en bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Förgrädda botten i mitten i av ugnen i ca 10 min, låt svalna.
Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
Blanda i strösocker och vaniljsocker.
Rör i äggen, ett i taget och sist vispgrädden.
Bryt chokladen i bitar, smält i vattenbad. ( i en skål över kokande vatten) och blanda ner espresson.
Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varma chokladen i den ena smeten.
Varva smeterna om varandra över kexbotten.
Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
Grädda kakan i cirka 1,5 h tills den stannat helt.
Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.

Efter ett par timmar på balkongen så avnjöt vi denna bakelse och Elisia som är familjens chokladfantast sa bara mmmmmmm..........

Och den var supergod!!
Trust me..

Kram på er!!

//Lena

2 kommentarer:

Linda sa...

Då det gäller "chokladiga" desserter litar jag på Dig till fullo... :-)

Marie Havén sa...

Hej Lena!
Mmmmmm, så gott det lät. Skriver av receptet direkt. Provar nog imorgon:)) Idag blev det skinkstek, sås och potatis och äppelmos:) Mina föräldrar kom och käkade oxå. Nu har jag krattat upp alla löven i trädgården, skööönt,)
Tack! för du delar med dig av allt gott:)

Ha det gott, och var rädda om er.

kramizar
marie.haven@hotmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...