Hej på er..
Då var det dags för ett nytt recept!
Detta recept hittade jag på recept.nu och är en av Leilas creationer.,var väldigt misstänksam mot denna smak på cupcakes..men var ju tvungen att prova.
Och så här blev det..
Recept:
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 msk lakritspulver eller 5-10 krossade turkisk peppar
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
Topping:
275 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk lakritspulver eller krossade turkisk peppar
25 g smör
engelsk konfekt eller liknande till garnityr
Cupcakes:
Smält smöret.
Mät upp och blanda vetemjöl, bakpulver och kakao.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.
Vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 min.
Låt svalna.
Topping:
Hacka chokladen ganska fint.
Koka upp gräddden med honungen och lakritspulver, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden.
Rör tills all chokladen smällt.
Tillsätt smöret i små klickaroch rör ihop till en smet.
Låt helst smeten stelan i rumstemperatur till nästa dag.
Ställ in den i kylenom du har bråttom, men passa noga så att den inte blir för kall och hård.
Spritsa en tryffeltopp på varje cupcake och dekorera gärna med engelsk konfekt.
Jag gillade dem, utan glasyren..den smakade liite för starkt av choklad..tog bort lite av lakritssmaken.
Men annars helt ok faktiskt!
Väl värd ett försök om man gillar lakrits..
Lycka till!!
Kram Lena
2 kommentarer:
Hmmm....nästan så att man MÅSTE prova alltså...
återkommer!
Hej Lena!
Jag gillar ju lakrits:) får nog testa dem en gång, efter jul;)
Må så gott, och var rädda om er
Kramizar
marie.haven@hotmail.com
Skicka en kommentar