söndag 1 januari 2012

Gott nytt år!!

Hej på er!!

Jag börjar med att önska er en god fortsättning!

Hoppas nyårsfirandet var trevligt och att ni fick avnjuta god mat!!


Här kommer vår meny!


Till förrätt den klassiska toast Skagen

Vi gör den varje år..Receptet finns under etiketten förrätter.


Jag hittade en ny sak i affären som vi dekorerade med..rödbetsskott.

Väldigt dekorativa och goda!

Bollarna ni ser är inte brysselkål som det ser ut som utan avocado som jag gjort med ett kuljärn.




Varmrätten bestod av oxfilétournedo, kantarellsås och potatisgratäng.
Otroligt gott!!




Potatisgratängen gjorde jag i de fina skålarna från citygross.





Desserten var hemgjord glass i min nya glassmaskin och här blev det väl sådär bra..det var gott men väldigt olika konsistens på glassorterna.

Chokladglassen ville inte stelna ordentligt och även vaniljglassen smälte fort.

Sen hade vi även jordgubbsglass (bäst och godast) och äppelsorbet.

Men huvudsaken var att det smakade gott och det gjorde det.





Kulor av melon och ananas som dekoration.


Dagen till ära åkte kockrocken med guldknappar på hos mästerkocken..




Vi hade en supermysig kväll och fort gick den!

Barnen klarade att hålla sig vakna till tolv och somnade strax därefter.


Idag sov vi länge men man är ändå galet seg och slö idag..

Men så ska det väl vara..


Önskar er nu en fortsatt trevlig kväll!


Kram Lena

4 kommentarer:

snojbi sa...

Ser väääldigt gott ut.
Synd att glassen smälte så fort.
God fortsättning

Evas Pyssel sa...

Jädrans vilken festmåltid !!!! Tyo nobelmiddag !!!! Kram mamsen

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Lena!
God fortsättning:)
Vilken festmåltid ni hadde gjort, det bara vattnas i munnen på mig:)
Ni är så duktiga:))

Javisst är man lite seg idag;)
Vi har bara varit hemma och myst idag:) Jag har gjort ett kort idag:) Visar senare i veckan.

Må så gott och var rädda om varann.

Kramizar Marie

Veronica sa...

Herre guuuud...det kan man lugnt kalla festmåltid!!! Under vilka klockslag har din restaurang öppet??

Angående glassen...ja, den man gör själv smälter alltid väldigt fort i förhållande till den som man köper. Men den är ju oxå så himla mycket godare!. Vi brukar alltid säga till innan vi ska äta den att "Nu kommer glassen så ät innan det smälter!!!"

Vår glassmaskin är förresten en Philips.Den ser större ut än din och den funkar så här. Man häller i ingredienserna och sedan vispar den runt ett tag och sedan ska cremen läggas i en burk och in i frysen en stund. En favvosmak är KULFI med bl.a kardemumma, pistagenötter och mandel. Otroligt god men tar en jäkla tid att tillaga. Lite lyxig glass.Har ett par andra favvosar oxå som jag berättar om en annan gång.

Ha det gott!
Kramelikram Veronica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...