lördag 15 september 2012

Klassisk söndagsstek..

Gokväll..

Här kommer en riktig klassiker!
Detta är så attans gott, tyvärr åter vi det för sällan. Det tar sin tid men sköter sig ändå nästan av sig självt..

Jag kommer inte exakt ihåg vad vi använde för köttbit men kan ha varit en fransyska.
Stek den ordentligt i smör/margarin runt om så du "sluter" köttet. Gärna i en gjutjärnsgryta.
Sen kan man eg ha i vad man vill, jag hade lök, morötter, färska kryddor (timjan och persilja), rödvin, vitlök och köttbuljong förståss..jag brukar koka ca 1 l som jag sedan tillsätter i omgångar..koka under lock tills du når rätt temp.

När steken är färdig tar du ur den ur grytan och tillsätter grädde i grytan som får koka loss alla smaker som nu finns kvar där.
Godare sås får man leta efter..
Sila såsen..

Servera med potatis och varma grösaker!




Lycka till i köket!!

Kram Lena

2 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Mmmmmmm...söndagsmiddag !! Man kan ha tjälknöl också. det är så supergott.
Kram mamsen

PetterCarins lilla pysselvrå. sa...

Mumselimums, så mycket gott här fanns!
Inget går upp mot en riktigt gammeldags söndagsstek med god sås! Det går hem i alla läger!!

Mvh
Carin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...