söndag 2 mars 2014

Mer asiatiskt..

Hej...

Vi fastnade för de asiatiska smakerna så vi gjorde ett försök med att fritera fläskfilé.
Något skeptiska med just friteringen men det blev väldans bra!!
Till detta serverade vi jasminris, sötsur sås och samma wokade grönsaker som i förra inlägget..


Vi skar fläskfilé i ganska tunna skivor.
Sedan doppade vi bitarna i frityrsmet.
Recept frityrsmet:
3 ägg separerade
6-8 msk vetemjöl
1 krm salt
1/4 dl vatten

Dela äggen, vispa gulorna fluffiga med saltet.
Vispa vitorna fluffiga i en egen bunke.
Blanda samman med mjöl och vatten.

Vi använde frityrolja som vi hettade upp till ca 160 grader.


Smarriga wokgrönsaker, morötter, salladslök, paprika, bambuskott, vattenkastanjer och böngroddar.


...som vi smaksatte med 1 msk ostronsås, 1 msk fiskolja, 1 msk sesamolja och 2 msk sweet chili.


Recept sötsur sås;
 4 msk ketchup
1,5 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
1,5 dl vatten
1 msk kikkoman soya

Blanda samman allt och koka upp, red av med potatismjöl direkt i såsen för lagom konsistens.


Mums!!!

Lycka till i köket!!

Kram Lena

1 kommentar:

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Lena!
Visst är det gott med asiatiska smaker, tokgillar;)
Jag har aldrig ätit friterad fläskfilé, men jag skriver ner receptet:) Det ska vi definitivt testa:)) Tack för att du delar med dig:))

Hälsa familjen
Kramizar Marie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...