Hur gott är inte detta?
Något man gör alldeles för sällan. Jag såg mästerkockarna på tv häromdagen när de skulle göra omelett, det gick kanske inte så bra men det gäller att veta knepet..det gör jag ;-)
Jag tar 3 ägg, 1 msk vatten.
Blanda och salta en aning.
Smält smör/margarin i en stekpanna tillsammans med ngn matsked olivolja. När den är riktigt varm häller du i äggsmeten.
Låt smeten ligga i pannan så den börjar stelna, sen drar man utifrån och in mot mitten försiktigt så att den blir "bullig" och "hacka" lite i mitten så smeten rinner ner och stelnar..oj vad svårt att förklara, hoppas ni fattar. Så gör jag..
och det är förståss viktigt att ha ordentligt med margarin så den inte fastnar och glider lätt ur pannan...man börjar hälla ut den..ungefär halva och där stoppar man och lägger i fyllningen..tippa sen över den "tomma" delen så den ramlar över fyllningen. Jag hade flingsalt, citronpeppar, tomat och färsk basilika.
2 kommentarer:
Hej Lena!
Vilket bra tips du har om hur man lyckas med sin omellet.
Ska testa det och se om jag har "fattat" hur man gör;)
Ha nu en bra dag:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com
Hej! Ja precis så ska man göra och inte som de gjorde i Mästerkockarna.
Har lagt mej som följare hos dej.
Kram Birgitta
Skicka en kommentar