söndag 20 mars 2011

Överraskningskyckling!

Hej på er!
Ikväll har jag provat ett helt nytt recept. Jag klipper ut recept ur alla tidningar där jag hittar sånt jag vill prova, detta är ett sånt och kommer ur Amelia (tror jag).
Det var den godaste kyckling jag ätit på länge så ni bara måste prova!!
Recept:
4 st Kycklingfilèer
salt och peppar
2 dl cornflakes
2 msk olja
Fyllning:
rivet skal av 1 citron
1 st vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
2 msk majs
Pasta:
4 st soltorkade tomater
2 dl majskorn
ca 400 g färsk pasta
1 dl mjölk
salt och peppar
Salta och peppra (gärna citronpeppar) kycklingfiléerna.
Mixa cornflaksen så det blir som ett fint mjöl.
Mixa citronskal med vitlök, persilja och majs.
Skär ett snitt i filéerna och fyll med citron"massan".
Vänd runt de fyllda filéerna i cornflakesmjölet och stek på medelstark värme 3-5 min på varje sida. Efterstek i ugn på 150 grader ca 15 min.
Pasta: Skär tomaterna i mindre bitar. Rosta majsen i en het stekpanna. Koka pastan och låt rinna av. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda med mjölk, tomater och majs. Koka under omrörning tills allt blir genomvarmt, 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.



Ja jag rekommenderar detta till tusen!
Vi kommer göra det igen var så säker och ungarna tyckte också det var smaskens å DET är bra betyg!
Ha nu en fortsatt trevlig kväll!!
Kram Lena



3 kommentarer:

Marie Havén sa...

Hej Lena!
Det där låter ju väldigt gott,
det ska jag testa nu i veckan.
(Måste köpa hem cornflakes)
Så nu blir det att skriva av receptet:)
Tack för alla dina goa recept.
I helgen gjorde jag cheeskaken med jordgubbar med limetuch. Den blev jättegod:)

Ha det så gott:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Cathrin sa...

Ah....låter/ser ju dösmaskigt ut....vattnar sig i munnen, dreggel.

Måste provas......till nästa helg kanske.

Kram Cathrin

Frideborg sa...

Det där måste jag prova, såg jättegott ut!

Kram Marina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...