fredag 9 mars 2012

Honungspannacotta med chokladsås och nötkross!

Hej kära besökare..

Nu var det ett tag sedan sist..

Jag ber om ursäkt för det och hoppas ni godtar det hela med en ny smarrig dessert..


Detta var gudomligt....


Recept!!

4-5 pers


5 dl grädde

3 msk vispgrädde

3 msk socker

2 msk honung

1 vaniljstång

2 gelantinblad


Till såsen..

100 g mörk blockchoklad

1 msk osaltat smör

1,5 dl grädde


Till garnering...

100 g grovt krossade macademianötter


Värm honungen i mkron på svag värme en dryg minut. Blanda den rinnande honungen med socker, gräddde och frön från en vaniljstång. Sjud blandningen i. Fortsätt 10 min.

Lägg två gelantinlad i blöt.

Ta gräddblandningen från spisen och låt den svalna ngt innan gelantinbladen kramas ur och tillsätts. Rör om tills de smälter och fördela gräddkrämen i portionsformar.

Låt stå kallt i 4-5 timmar. Dela chokladen i bitar. Koka upp grädden. Tillsätt chokladen under vispning. Fortsätt med smöret i små omgångar. Låt såsen svalna.

Vid servering, ringla chokladsås över pannacottan och strössla över nötkrosset.












Ljuvligt gott!

Ni måste prova..


Ha en trevlig kväll...



Kram Lena







1 kommentar:

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Lena!
Åhhh! den låter ju ljuvligt god:)
Jag har skrivit av receptet så snart blir det att testa den:)

Ha nu en skön helg, och var rädda om varann.

Kramizar Marie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...