fredag 22 mars 2013

Kycklingrullader i gräddig sås!!

Gokväll!!

Ikväll har vi provat ngt nytt igen, denna gången hittade vi ett recept i Allers.
Jättegod kyckling, fylld med parmaskinka, salladslök, citron och rosmarin..
Jag är ingen favorit av rosmarin, trodde jag..men överraskande nog gillade jag det. Tror kombon med citron gjorde det hela..OCH, uppenbarligen ska man inte sluta prova saker man tidigare inte gillat..rätt var det är så funkar det!



Recept;

4 kycklingfileér
salt och peppar
6 skivor lufttorkad skinka
1 tsk rivet citronskal
1 tsk finhackad rosmarin
6 salladslökar
smör till stekning
1/2 dl vitt vin
2 dl hönsbuljong
2 dl grädde
1 tsk maizena
chiliflakes
färskrosmarin

Dela varje kycklingfilé i 3 delar, ställ dem på högkant och banka ut dem till ca 5-7 mm tjocklek.
Dela skinkan på längden och lägg en på varje filé. Krydda med citronskal och rosmarin.
Ansa salladslöken och dela på mitten, lägg en halva på varje filé och rulla ihop. Fäst med tandpetare och salta och peppra runtom.
Hetta upp en klick med smör i en stekpanna och stek rulladerna tills de får fin färg, efterstek i ugn på 175 grader i ca 15 min.
Plocka upp rulladerna. Koka sedan ur pannan med vin, buljong och grädde. Koka i ca 5 min och red av med maizena om det behövs.
Lägg ner rulladerna i pannan igen, strö över chiliflakes och dekorera med färsk rosmarin.
Servera med potatis eller ris.

Vi hade pressad potatis till och en fräsch sallad!!

Hur gott som helst!!

Lycka till!

Kram Lena

1 kommentar:

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Lena!
Det där lät ju riktigt gott. Skriver ner receptet direkt och det ska testas så snart som möjligt. Älskar ju kyckling:))
Tack för att du delar med dig av dina recept:))

Må så gott
Kramizar Marie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...