söndag 24 oktober 2010

Blåbärssufflé med råröda hallon!!

Igår kväll korades desserternas dessert här hemma..nämnligen denna skapelse!
Blåbärssufflé!!
Det var så j..la gott...smälte i munnen och underbar smak av blåbär!! Vi var helt saliga!! Det här måste ni prova!!
Innan man häller smeten i formarna penslar man med smält margarin och strör med socker!

Så här ser de ut innan ugnen.


Och efter...härlig färg eller hur?? Sufflé är ju känd för att den ska handskas varsamt efter ugnen då den annars sjunker ihop..men dessa höll sig väldigt bra!!


Hallonen var perfekta till...de halkade dock av sufflén så det ser lite kladdigt ut..





Här kommer receptet!!
Sätt ugnen på 175 grader
Pensla fyra formar med smält margarin och sockra dem.
Koka upp 1 dl blåbär med 3 msk socker och ½ dl vatten och mixa till en slät puré.
Rör ut 1½ msk potatismjöl med 1 dl vatten och rör ner i purén
Värm tills smeten tjocknar. Låt svalna under lock.
Vispa 3 äggvitor hårt med 1 msk socker. Blanda hälften av skummet med purén och blanda till en jämn massa. Vänd försiktigt ner resten av skumet. Fyll formarna med smeten och grädda i ca 8 min.
Servera med rårörda hallon.
Njuuut!!!

1 kommentar:

Susanne sa...

Mumsigt kan jag tro... detta måste jag bara prova på....
Tack Lena för att du ger oss en massa trevliga recept!!!

Kramizar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...