Hej på er!!
Här kommer gårdagens dessert!
En smarrig pannacotta gjord på Marabou mjölkchoklad. Den blev jättegod, dock hade vi gjort alldeles för stora portioner så det blev väl mastigt. Ganska små portioner är alltså att rekommendera!
Färska bär är nog ett måste då det friskar upp!!
Recept:
200 g mjölkchoklad
4 dl grädde
2 gelantinblad
½ dl muscovadosocker
(Muscovadosocker är ett mörkbrunt, mjukt, finkornigt råsocker som framställs ur sockerrör. Har en tydlig smak av lakrits!)
ev ngn smaksättning
Lägg gelantinbladen i blöt.
Koka upp grädden med sockret och låt svalna ngt.
Bryt chokladen i bitar och lägg i gräddblandningen!
Rör runt tills den smält.
Krama ur gelantinbladen och tillsätt dem i chokladsmeten, rör runt ännu en gång!
Nu kan man smaksätta smeten om man vill, t ex med ngn likör eller krydda. Kardemumma var föreslaget i mitt recept.
Häll upp på små glas. Låt stelna några timmar i kyl innan servering.
Garnera med en gräddklick och bär!!
Lycka till!!
Ikväll drar jag en vinnare av guacamolekryddan!!
Recept:
200 g mjölkchoklad
4 dl grädde
2 gelantinblad
½ dl muscovadosocker
(Muscovadosocker är ett mörkbrunt, mjukt, finkornigt råsocker som framställs ur sockerrör. Har en tydlig smak av lakrits!)
ev ngn smaksättning
Lägg gelantinbladen i blöt.
Koka upp grädden med sockret och låt svalna ngt.
Bryt chokladen i bitar och lägg i gräddblandningen!
Rör runt tills den smält.
Krama ur gelantinbladen och tillsätt dem i chokladsmeten, rör runt ännu en gång!
Nu kan man smaksätta smeten om man vill, t ex med ngn likör eller krydda. Kardemumma var föreslaget i mitt recept.
Häll upp på små glas. Låt stelna några timmar i kyl innan servering.
Garnera med en gräddklick och bär!!
Lycka till!!
Ikväll drar jag en vinnare av guacamolekryddan!!
Kram Lena
3 kommentarer:
Gu ´vad gott det ser ut !!!Längesedan jag gjorde pannacotta. Måste bli snart. Kram mamsen
Oj, så smarrigt det ser ut! Ja är "chokladoman", så detta måste jag ju testa!
Kram, Maria
Detta kommer definitivt att testas här på sockenvägen :-)
Skicka en kommentar