fredag 1 mars 2013

Stefans exotiska kycklinggryta!!

Gokväll..

Ikväll är det maken som står för receptet..i torsdags blev jag bjuden på det här..
Få se nu om han minns hur han gjorde...

Bryn kycklingbitar i smör och olja (typ rapsolja) tills de får fin färg.
Tillsätt 1,5 dl mangochutney och blanda ihop.
Krydda med chilikrydda efter smak, salt och peppar. 
Häll på 5 dl grädde och ca 1,5 msk soya, koka upp.

"Släng" i morotspengar och skivade champinjoner, strimlad paprika och låt alltihop puttra..
För lite mer "sting" tillsätter du 2 tsk sambal oelek..

Vid servering, strössla över cashewnötter.. och servera med jasmminris!!

Tips från kocken; när du kokar jasminris behöver du bara koka upp ris/vatten och sedan kan du ta av grytan från plattan och låta riset tillagas på eftervärme. Annars kan det lätt bli "grötigt"..




Detta blev mums!!

Lycka till i köket!!

Kram Lena

2 kommentarer:

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Lena!
Sitter nu och intar min frukost:) och samtidigt skriver ner receptet Stefan gjorde, låter jättesmarrigt:)) Det blir att laga i veckan:)) Tack Stefan;)
Nu efter frukosten ska jag och Ted till torget och köpa färsk lax:)) det blir säkert något annat oxå:)

Ha nu en skön helg och hälsa familjen:)

Kramizar Marie

Evas Pyssel sa...

Ser gott ut, fast kanske starkt för mig ??? Efterrätten är toppen. Heja Tess !!!
Kram mamma/mormor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...