Hade lovat en vän att om hon kommer till Kalmar och hälsar på så bjuder jag på blåbärspaj. Idag var den dagen och jag testade ett nytt recept som eg var baserat på jordgubbar men funkade precis lika bra på blåbär!!
En blandning på cheesecake och paj med tanke på ingredienserna! Färgen är oslagbar...utan vaniljsås..
och med....
och med....
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
125 g smör/margarin
1 msk kallt vatten
Fyllning:
1 liter blåbär
1 dl kesella
1 dl vispgrädde
1 dl philadelphiaost
2 ägg
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
( jag hade en liten gnutta honung i som gjorde att smaken blev aningen rundare)
Blanda alla ingredienserna till pajdegen i mixer tills det blir en deg. Låt vila i 30 min. Förgrädda i ugn (200 grader) i ca 10-12 min.
Blanda ingredienserna till smeten och häll ut i formen, strö blåbären över.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 20-25 min eller tills fyllningen stannat!
Jag använde frysta blåbär som jag tinade innan, det blev en del saft av blåbären som tinat och det använde jag i smeten för extra blåbärssmak.
Prova...den var kanongod!!
Jag har 6 vittnen till det!! =)
I nästa inlägg visar jag vad vi åt till lunch idag...
Imorgon visar jag vad ni kan vinna i min utlottning...det gäller bara att kommentera här på bloggen så har du chans att vinna!!!
Stor kram till er!!
Lena
Kram på er!!
4 kommentarer:
Kan intyga att den var vansinnigt GOD!
Åh perfekt till svågern som älskar blåbär...
Tjenixen
Den blåbärspajen var den godaste
vi ätit. Skrev ju innan att jag skulle göra den i veckan, men kunde inte vänta. Så ner till byn
för att handla lite grejer.
Mormor och morfar like it too:)
Kramizar Marie
Ja, ni kan slå er i backen på att den var supergod pajen.
Blåbärskärlek vid första ögonkastet... eller rättare sagt tuggan :o)
Skogstokiga bamsekramar
från mig
Skicka en kommentar