söndag 16 januari 2011

Halstrad sparris med västerbottenost och solroskärnor!

Hej på er!!
Igår lördag var jag på riktigt matlagarhumör och det blev faktiskt trerätters middag här hemma! Jag visar förrätten ikväll och så får ni se resten i veckan.
Förrätten bestod av sparris som jag halstrade i smör ganska lätt. På tallriken sen strödde jag grovt riven västerbottenost, rostade solroskärnor och flingsalt.
Jag kapar alltid sparrisen i botten ca 5-6 cm då den delen oftast är väldigt trådig och "seg"..

Sist på förrätten hade jag en dusch av denna som är min nya favorit i köket och som jag fick i julklapp av maken. I den finns olivolja och balsamvinäger.





Nu är sparris en klar favorit hos både mig och mannen så att vi skulle gilla detta visste vi..men med osten och solroskärnorna blev det otroligt gott...
Detta kommer vi göra mer i vår var så säker!
Efter middagen var vi alla tokmätta och sen skojade jag med maken och sa att nästa vecka är det din tur!!
Ngt som nu blivit sanning och han har lite ångest över vad han ska göra som slår detta..ska bli spännande att se.
Jag kan bara rekommendera denna förrätt..den är dessutom ganska "lätt" , man blir inte så vansinnigt mätt..vilket kan vara bra om man ska äta 2 rätter till...
Det var dagens inlägg!!
Ha det gott!
Kram Lena



2 kommentarer:

Lena LH sa...

Mums, ser gott ut.
Gjorde själv en fisk rätt ikväll.
Lax med fyllning, pressad potatis och min specialare sås.
Cherry med grönsaksbuljong, redusera, på med grädde lite redning.
Mums till fisk.
En sån där dusch grej önskar jag mig verligen;))))))))
LenaLH

Marie Havén sa...

Hej Lena!
Den förrätten låter mumma.
Den ska vi testa:)
Idag hadde vi lite rester, det är skönt ibland, slippa stå vid spisen.I morgon blir det baconinlindad fläskytterfilé:)
Ditt recept förståss:)
Nu är det dax att krama kudden.

Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...