måndag 24 januari 2011

Räkor i vitt vin och vitlök!

Hej på er!!
Här kommer en riktigt smarrig förrätt, Det går bra att göra en större portion och ha som huvudrätt också!! Tanken var ju att maken skulle laga maten i lördags men jag hjälpte till lite bara..=)
Eller typ hela förrätten..haha..
Recept:
1 påse räkor
3 dl vitt vin
1 gul lök
grönsaksbuljong
½ l vatten
3-4 dl matlagningsgrädde
1-2 vitlökslyftor
salt och peppar
Tina och skala räkorna.
Fräs en finhackad gul lök i smör. Häll på det vita vinet, vatten och 1 buljongtärning och låt koka hastigt. Koka tills mängden vätska minskat kraftigt, det ska vara ca 1/3 kvar. Då har du en såsbas med väldigt koncentrerad smak.
Häll sedan på grädden och koka lite långsammare. Smaka av med vitlök och salt och peppar.
Förberd det du vill ha till, vi har alltid färsk sallad underst och valfria grönsaker. En par toastsnittar passar också perfekt!
Det sista du gör precis innan servering är att lägga i räkorna i såsen. Gör du det för tidigt blir de sega.
Ni måste prova detta!
Det är så kalasgott!!
Lycka till!!


Det var allt för idag!!


Kram på er!
Lena


1 kommentar:

Marie Havén sa...

Hej Lena!
Gud så GOTT det ser ut. Fram med blocket igen. Det ska jag testa så snart som möjligt.Imorgon blir det fläskpannkaka med bacon och lingonsylt, det är gott det oxå.
I Söndags hadde jag baconinlindad fläskytterfilé och en smarrig potatisgratäng, så himla gott det var:)Våra vänner från Litauen var hos oss, de fick middag oxå. De tyckte så mycket om det, de gör aldrig potatisgratäng där. Så nu vill de lära sig det och filén oxå:)
Nu blir det sängen känner jag.
Ha en bra dag imorgon.

Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...