Hej på er!!
Då var det dags för en ny maträtt.
En kycklingrätt denna gång som vi gillar att göra. Ungarna älskar den!
Man kan ha ris eller potatis till men jag föredrar potatis och i detta fallet nypotatis!!
MUMS!!
Här kommer receptet:
Sommarkyckling
4 kycklingfileér
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
2½ dl grädde
1 brk creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
2 tsk dijonsenap
½ dl finhackad gräslök
1/4 gurka
1 pkt bacon
Skala och hacka vitlöken.
Hacka baconet i små bitar och stek. Ta upp när de är knapriga.
Bryn kycklingen runt om i samma panna som baconet tills de får stekyta. Kycklingen får då smak av baconet.
Ta upp kycklingen och tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning, nästan all gräslök, vitlöken och senapen..i pannan. Låt koka upp.
Dela kycklingfileéna i mindre bitar och lägg i såsen. Låt koka under lock ca 10 min.
Hacka gurkan i små bitar.
Servera med ris eller potatis och strö bacon, gräslök och gurka ovanpå kycklingen.
2 kommentarer:
Hej Lena!
Oh! så gott det låter, det ska jag testa i veckan.
Jag gjorde smörslungad färkpotatis i veckan, så himla gott:)) Vi hadde grillad fläskkarré till.
TACK! en än gång för alla goa recept:)
Ha det gott.
Kramizar
marie.haven@hotmail.com
Ännu ett bidrag till receptbanken. Tack så mycket! Hoppas ni har haft en bra helg! Kram
Skicka en kommentar