måndag 6 juni 2011

Vaniljmousse med vin och honungsmarinerade persikor..

Dags för en dessert tänkte jag och komponerade ihop den här lilla rätten..

..ett litet experiment kan man säga..mousse har jag ju gjort innan med persikorna är eget recept..moussen skulle ha smakat punsch med det räckte tydligen inte med den lilla skvätt jag hittade i kylen så jag fick bättra på vaniljsmaken istället..:-)


Recept vaniljmousse

2 dl grädde

2 gelantinblad

1 ägg

vaniljsocker

½ dl socker


Lägg gelantinbladen i blöt, kallt vatten.

Vispa grädde hårt.

Dela på ägget och vispa vitan hård.

Vispa äggulan med sockersorterna.

Blanda grädden med äggulan.

Smält gelantinet i gryta med 2 msk vatten som "kokats" varm..

Blanda i gelantinet i gräddsmeten.

Vänd tillsist i äggvitorna och låt stå i kylskåp 2-3 h.


Persikorna skar jag i små klyftor.

Sen kokade jag upp vitt vin ca 2 dl, flytande honung ca 2 msk och 2 skivor citron och lät koka i ca 10 in innan jag tog bort det från värmen och la i persikorna. Sen fick de ligga där i och svalna i kyl.

Servera såhär tex..jag strösslade på lite frysta lingon för en liten färgklick..

Lycka till!!

Kram Lena




2 kommentarer:

Camilla sa...

Verkar jättemumsigt. Hoppas ni har haft en bra långhelg? Kram

Marie Havén sa...

Hej Lena!
Ohh, så gott det låter. Det måste jag testa.

Ha det så gott:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...