tisdag 5 februari 2013

Rosa? Mandelbiskvier!

Hej på er..

Då var det dags att visa ngt nytt..
Denna gången har vi bakat,..en ny sort för mig och inte blev de som på bilden vilket jag är lite besviken på, dock var de vääldigt goda och får då kompensera utseendet..
På bilden i receptet var varje "Halvkaka" ljuvligt rund och ljuuus rosa!!
Vad hände med mina? De är mer brunrosa och inte så fluffiga..
Jaja..får prova igen..

Jag har gjort Rosa Mandelbiskvier..


Recept:
Blanda 100 g choklad och 2-3 msk grädde i en kastrull. Rör tills allt smält ihop och ställ kallt tills den är bredbar.
Dela 3 ägg och vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. 
Tillsätt socker (2 msk) och valfri mängd karamellfärg och vispa tills sockret har smält.
Tillsätt florsocker (200 g) och 120 g malda mandlar i två omgångar i äggsmeten.
Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 4 cm stora rundlar på bakplåtspapper med 2 cm mellanrum.
Låt stå i 15 min.
Värm ugnen till 150 grader.
Grädda mandelbiskvierna i ca 20 min. 
Låt sedan stå 5 min.
Lägg ihop dem två och två med chokladkrämen,

Kyl för att de ska smaka bäst, (enligt mig)

Lycka till i köket!!

Kram Lena

2 kommentarer:

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Lena!
Åhhhh så goda de ser ut, Mmmmm:))
Skriver ner receptet som vanligt:))
Jag tycker att utseendet inte har så stor betydelse, bara de smakar gott:)))

Ha en fin helg
Kramizar Marie

Iffa ...... sa...

Hihi, de kanske inte ser ut som de du beskriver.....men som tur är bruka ju inte smaken påverkas av att man inte får samma resultat.
Dessa verkar supergoda och jag älskar att baka =)
Just att det är dubbelkakor gillar jag oxå, ser så snyggt ut.
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...