Så var det dags för lite av den goda husmanskosten.
Fast lite pillig är den här rätten men väl värt det!
American meatloaf heter rätten!
recept:
500 g köttfärs
3 skivor vitt formbröd
1 dl grädde
1 brk krossade tomater (400 g)
1 gul lök, hackad
1 morot, riven
2 vitlöksklyftor
1 ägg, uppvispat
1 dl persilja
1 msk worchestersås
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 pkt bacon
Smula brödet i en bunke, häll på grädden och blanda.
Blanda färsen med brödet och tillsätt alla övriga ingredienser utom baconet.
Täck botten och sidor på en avlång bakform som rymmer 1 ½ l med bacon.
Låt baconskivorna hänga över kanten.
Fyll formen med färssmeten och vik över baconet till en fast rulle.
Vänd formen på en ugnsplåt med kanter.
Ta bort formen och baka färsrullen i mitten av ugnen 1 timme.
Ös rullen med spadet som blir några ggr under stektiden.
Ta upp rullen på en skärbräda och skär med vass kniv och servera varm.
Vi hade potatis och sommargrönsaker till, även en god brunsås.
3 kommentarer:
Hej Lena!
Den färsrätten låter mycket god.Den ska jag testa i helgen:) Jag brukar göra vanlig köttfärslimpa med bacon runtomkring. Det är oxå gott.
Idag hadde jag stekt kassler och en god potatisgratäng och sallad till.
Ha nu en bra kväll och en bra dag imorgon:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com
Hej Lena!
Tack för det suuupergoa receptet:)
Det blir att göra den många ggr.
Som alltid,familjen hälsar och bugar. Det är riktigt roligt att laga mat nu, när jag har så många nya goa recept:))
Ha en bra Lördagskväll.
Kramizar
marie.haven@hotmail.com
Detta måste jag testa....ser jätte gott ut. Blir en helg måltid!
Ha en bra dag.
Kramen, BI
Skicka en kommentar