lördag 5 februari 2011

Sparrismousse med kräftstjärtar!

Gokväll..
Här går det undan..den här skapelsen åt vi nyss och jag tänkte dela den med er..
Jag samlar recept för jämnan..så här ligger en del och väntar och detta är just ett sånt. Har velat prova länge och ikväll blev det av..
Det var oerhört gott..friskt och fräscht, och kräftor kan väl aldrig bli fel?
Sparrismousse
200 g fryst sparris
2 gelantinblad
½ dl grädde
1 hårdkokt ägg
2 msk hackad dill
150 g kräftstjärtar
salt och peppar
Lägg gelantinbladen i blöt.
Koka sparrisen och låt rinna av. Ta undan 3 msk av kokspadet.
Mixa sparrisen i matberedare fint.
Vispa grädden lätt.
Hetta upp spadet och smält gelantinet i spadet.
Spara kräftstjärtar till dekoration och hacka resten grovt.
Rör ner det smälta gelantinet i sparrissmeten.
Tillsätt grädden, kräftstjärtar, ägg, dill och smaksätt med salt och peppar.
Låt stå svalt i 3 h.
Jag serverade med några toast till...och jag ringlade citronolivolja runt tallriken vilket gjorde mkt för denna rätt. Det gav en härlig bismak.

Glöm inte tävla om min bloggcandy!!

Senast 13/2.

Trevlig kväll!!

Kram Lena


3 kommentarer:

4U2! sa...

Nej, det där kan aldrig vara fel. Tycker om alla ingredienser!

Evas Pyssel sa...

Gu´ så gott det ser ut !!! Vi ska snart smaka en kladdig citronkaka. Jag undrar hur den ska smaka ? Ha en fortsatt skön kväll. Kram ma

Marie Havén sa...

Hej Lena!
Det låter supergott:)
Fram med receptboken igen.
Smaskigt med kräftstjärtar.
Ha nu en fin Söndag.

Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...