tisdag 8 februari 2011

Frusen cheesecake med exotisk fruktsallad!

Denna dessert känner ni kanske igen. Jag åt den första gången för många år sedan och jag vet att den varit poppis. Den finns i Vår Kokbok. Den är superlätt att göra och smakar härligt..jag måste ju alltid göra ngt extra till så då blev det den här lilla exotiska fruktsalladen. Perfekt brytning till den söta glassen.
Recept:
300 g philadelphiaost
3 ägg
½ dl socker
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Dela äggen. Vispa vitorna hårda. Vispa även grädden rätt hård. Blanda ihop äggulorna, sockret, vaniljsockret och blanda till sist i osten. Rör försiktigt i grädden och sist vänd i äggvitorna. Smeten ska bli fluffig. Häll i form med löstagbar kant och ställ i frysen.
Till fruktsalladen kan man välja vad man vill ha, jag tog mango, papaya, kiwi, sharon, passionsfrukt och pressade färsk lime över.
Det blev kanon!!
Tina tårtan ngt innan servering!
Lycka till!!




Ett litet tag till har ni chans att medverka i min utlottning! Sista dagen är söndag!!
Klicka HÄR om ni vill komma direkt till tävlingen!!

Trevlig kväll!!

Kram Lena


3 kommentarer:

Marie Havén sa...

Hej Lena!
Mmmmm, så gott det ser ut,även att det är lite äldre recept, så blir det en ny efterätt med den goa fruktsalladen:)
Nu blir det att skriva recept igen:) Tack!
Ha det så gott.

Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Evas Pyssel sa...

Ser mumsigt ut det där !!! Måste prova någon gång....eller blir man kanske bjuden ???? Kram ma

Annas tipsarblogg sa...

Tack för tipset med fruktsalladen till. Brukar göra cheesecake och låter ju helt underbart med frukten till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...