Denna dessert känner ni kanske igen. Jag åt den första gången för många år sedan och jag vet att den varit poppis. Den finns i Vår Kokbok. Den är superlätt att göra och smakar härligt..jag måste ju alltid göra ngt extra till så då blev det den här lilla exotiska fruktsalladen. Perfekt brytning till den söta glassen.
Recept:
300 g philadelphiaost
3 ägg
½ dl socker
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Dela äggen. Vispa vitorna hårda. Vispa även grädden rätt hård. Blanda ihop äggulorna, sockret, vaniljsockret och blanda till sist i osten. Rör försiktigt i grädden och sist vänd i äggvitorna. Smeten ska bli fluffig. Häll i form med löstagbar kant och ställ i frysen.
Till fruktsalladen kan man välja vad man vill ha, jag tog mango, papaya, kiwi, sharon, passionsfrukt och pressade färsk lime över.
Det blev kanon!!
Tina tårtan ngt innan servering!
3 kommentarer:
Hej Lena!
Mmmmm, så gott det ser ut,även att det är lite äldre recept, så blir det en ny efterätt med den goa fruktsalladen:)
Nu blir det att skriva recept igen:) Tack!
Ha det så gott.
Kramizar
marie.haven@hotmail.com
Ser mumsigt ut det där !!! Måste prova någon gång....eller blir man kanske bjuden ???? Kram ma
Tack för tipset med fruktsalladen till. Brukar göra cheesecake och låter ju helt underbart med frukten till.
Skicka en kommentar