söndag 3 juli 2011

Citronpannacotta med basilikamarinerade jordbubbar!

Hej på er..


Här kommer jordgubbarna jag pratat om, marinerade i basilika.

De är såååå goda!

Det kan låta märkligt men de "gifter" sig perfekt..

Till dem gjorde jag en citronpannacotta.

Pannacotta är så gott och en av mina favoritdesserter.


Citronpannacotta 4 port

2,5 dl grädde

1,5 dl mjölk

2 gelantinblad

0,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 citron


Lägg gelantinbladen i blöt i 5 min i kallt vatten

Koka försiktigt upp grädde, mjölk, socker, vaniljsocker och finrivet skal från citronen.
Ta av från värmen och vispa i gelantinbladen i den varma vätskan.

Låt stå kallt i minst 3 h.


Koka sen en ganska kraftig sockerlag, jag tog, 5 dl vatten och kanske 3 dl socker, lät det koka ca 15-20 min så det blir riktigt tjockt.

Mixa sen basilikablad i mixer ihop med sockerlagen så ddet blir en helt grön "marinad".

Skär jordgubbar i bitar en stund innan servering (och då ska marinaden vara kall) och lägg dem i marinaden.


Servera!!



Detta är en kanondessert nu på sommaren och är hyfsat lätt att göra!!


Prova och berätta gärna om ni gillade det..


Kram Lena


2 kommentarer:

Marie Havén sa...

Hej Lena!
Gud, så gott det låter. Måste testa detta recept i veckan.
Vi gör ofta dina goa recept:))
Klart jag skriver och talar om, vad vi tycker om dagens recept.

Ha nu en skön söndags kväll:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Marie Havén sa...

Hej Lena!
Tjenixen! Men gud så gott det var.
Var tvungen att bara testa direkt:)
Och den var lätt att göra, me like.
Tack för detta himmelska recept.

Bamse kramizar från
Marie, Birger, Kim, Ted och kompisen Gustaf.

Ha nu en skön kväll:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...