Hej på er..
Här kommer jordgubbarna jag pratat om, marinerade i basilika.
De är såååå goda!
Det kan låta märkligt men de "gifter" sig perfekt..
Till dem gjorde jag en citronpannacotta.
Pannacotta är så gott och en av mina favoritdesserter.
2,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
2 gelantinblad
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
Lägg gelantinbladen i blöt i 5 min i kallt vatten
Koka försiktigt upp grädde, mjölk, socker, vaniljsocker och finrivet skal från citronen.
Ta av från värmen och vispa i gelantinbladen i den varma vätskan.
Ta av från värmen och vispa i gelantinbladen i den varma vätskan.
Låt stå kallt i minst 3 h.
Koka sen en ganska kraftig sockerlag, jag tog, 5 dl vatten och kanske 3 dl socker, lät det koka ca 15-20 min så det blir riktigt tjockt.
Mixa sen basilikablad i mixer ihop med sockerlagen så ddet blir en helt grön "marinad".
Skär jordgubbar i bitar en stund innan servering (och då ska marinaden vara kall) och lägg dem i marinaden.
Servera!!
Prova och berätta gärna om ni gillade det..
Kram Lena
2 kommentarer:
Hej Lena!
Gud, så gott det låter. Måste testa detta recept i veckan.
Vi gör ofta dina goa recept:))
Klart jag skriver och talar om, vad vi tycker om dagens recept.
Ha nu en skön söndags kväll:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com
Hej Lena!
Tjenixen! Men gud så gott det var.
Var tvungen att bara testa direkt:)
Och den var lätt att göra, me like.
Tack för detta himmelska recept.
Bamse kramizar från
Marie, Birger, Kim, Ted och kompisen Gustaf.
Ha nu en skön kväll:)
Skicka en kommentar