söndag 5 april 2020

Godaste Nutellapannacottan!!

Gokväll!!

Helgen är snart slut och vi hoppas ni haft en skön helg!!
Det har vi, idag har vi hängt ner på fotbollspalnen i det underbara vädret, lite blandade aktiviteter, vi drog ut både motionscykel, skivstängder och såklart fotbollar.. 
Ett par superhärliga timmar och ett bra alternativ till det stora gymmet.. 
Solen bidrog dessutom med några fräknar på våra näsor! 
Härligt med vår!!

Det vi ska visa idag i matväg har blivit vår dessertmästare Tess specialitet!! 
Den är så makalöst god så man kan inte annat än gilla den.. 
Receptet och inspirationen kommer från Allt om Mat.

Kanske något att prova till Påsk?


Här berättar Tess hur hon gjorde:

Man behöver: 
5 dl grädde
1,5 dl nutella
2 gelantinblad
Valfritt antal Ferrero Rocher

Först la jag gelantinbladen i kallt vatten, tills de blivit mjuka.
 Sedan började jag med att koka upp grädden och nutellan under vispning, så att nutelan och grädden blandades ihop. 
Efter det hade kokat upp tillsatte jag gelantinbladen, och lät de smälta medans du vispar. 
Sedan låter du vätskan svalna helt, så att den stelnar snabbare. 
Sedan häller du upp smeten i glas eller små skålar. 
Ställ sedan in glasen i kylen i ca 3,5 timme. 
Tryck därefter  ner en Ferrero Rocher boll, och krossa några bollar och smula de över pannacottan. Sedan kan du toppa med lite florsocker eller bär men det är frivillgt.

Smaklig måltid!



Lycka till i köket!

//Tess och Lena



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...