Detta är en favoritdessert som vi gör ofta!
Och lätt är det dessutom.
Igår skulle jag skoja till det och smaksätta med citron men det blev bara gegga, en annan gång provade jag med en gnutta päronkonjak i, det blev väldigt starkt. Så vad lär vi oss av detta, gör en helt vanlig med vaniljsmak helt enkelt!
Det fick bli ett tillbehör igår istället, DET var gott!!
Recept:
ugn 180 grader
6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g socker
1 vaniljstång
Värm upp mjölk och grädde med vaniljstången.
Dela först den och skrapa ur kärnorna.
Vispa ihop äggulor och socker och tillsätt i den varma gräddmjölken.
Grädda 40 min i vattenbad i ugnen.
Marinerad mango
halv citron över och ca 2 msk flytande honung.
Strö även ett gäng med chiliflingor över.
Det var spännande att se hur chilin gifte sig med det övriga men det blev perfekt.
Man anade bara lite sting i det hela.
Ikväll ska vi göra lasagne..mums!!
Recept:
ugn 180 grader
6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g socker
1 vaniljstång
Värm upp mjölk och grädde med vaniljstången.
Dela först den och skrapa ur kärnorna.
Vispa ihop äggulor och socker och tillsätt i den varma gräddmjölken.
Grädda 40 min i vattenbad i ugnen.
Marinerad mango
Skär mangon i små bitar, pressa en
halv citron över och ca 2 msk flytande honung.
Strö även ett gäng med chiliflingor över.
Det var spännande att se hur chilin gifte sig med det övriga men det blev perfekt.
Man anade bara lite sting i det hela.
Ikväll ska vi göra lasagne..mums!!
ha en trevlig kväll!!
Lena
2 kommentarer:
Hej Lena!
Då var det dags att skriva recept igen.Det låter jättegott.
Jag gör inte så ofta efterätt,men den här ska jag testa snart.
Ha en fin fortsatt helg:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com
Så gott det verkar. Här har det vankats vildsvinskotlett ikväll. Jättegott !! Kram ma
Skicka en kommentar