Idag är det andra advent och vi myste med en lång frukost/brunch till de två tända ljusen..supermysigt!!
Igår bakade jag de efterlängtade saffarnskorporna som är perfekta till glögg. Tyvärr glömde jag ha i mandeln men det blev bra ändå..(mandel är inte min favvo ändå=)recept:
ca 30 st
1,5 dl sötmandel
100 g smör
2 pkt saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Värm ugnen till 200 grader.
Hacka sötmandlarna grovt.
Smält smöret, rör ner saffran i det varma smöret.
Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver, och de hackade sötmandlarna. Arbeta ihop till en deg.
Rulla ut degen i 3 långa längder. Lägg dem på plåt och grädda i miten av ugnen i 10-15 min. När de är färdiga skär man sneda bitar. Sänk ugnstemepn till 175 grader. Rosta skorpornatills de får en gyllene färg. ca 10-15 min. Stäng av ugnen och låt dem stå tills ugnen svalnat, då blir de extra knapriga och goda!
3 kommentarer:
Mums, vad saffransskorporna ser goda ut! Och tänk, så många olika pepparkaksformar det finns. Jag tycker att vi har många "annorlunda" men hos er fanns det ju ännu fler. Kul!
Hej Lena!
De skorporna är helt underbart GODA.Dina blev så himla fina,helt
perfekta:)Igår gjorde vi kola,den bled god.
Du har så fina pepparkaksformar,annorlunda.Jag har de vanliga,du vet.
Får nog ta och göra en ny sats skorpor.
Ha nu en fin dag:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com
Hej Lena!
Inatt har vi fått snö igen,så nu blir det ut och skotta igen!!
Till middag idag blir det din kassler i ugn:) Super god!!
Ha det så gott:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com
Skicka en kommentar