tisdag 1 februari 2011

Jordgubb- och kokospannacotta!

Hej på er !!
Oj vad glad jag är för era kommentarer!!! Det är såå kul att ni vill vara med och tävla och ni skriver så fint om bloggen! Jag blir verkligen superglad!! Jättespännande att se vilka som tar sig tid att kommentera, besökarna har ökat med ca 300 pers sen tävlingen startade och ni är långt ifrån så många som gett er till känna. MEN jag är väldans glad för de kommentarer jag fått!! Tusen tack till er!! Och ni andra har ju tid på er att delta..se inlägget nedan..
Idag kommer äntligen ett nytt recept, ngt jag hittat på allt-om-mats hemsida och jag fastnade direkt för receptet..det här bara måste jag göra..
och det tog sin tid men lovar att det vara värt det!!
Vi njöööt verkligen..
Jordgubbs- och kokospannacotta!




Recept:
Pannacotta:
3 st gelantinblad
400 g kokosmjölk i burk
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
3 msk pressad citron
Jordgubbsjelly:
2 st gelantinblad
100 g jordgubbar, skivade
2 ½ dl vitt vin
5 msk strösocker
150 g jordgubbar
Tillbehör:
1 kokosnöt, rostad
Lägg de 3 gelantinbladen till pannacottan i blöt i kallt vatten, ca 5 min.
Låt kokosmjölk, grädde, socker och citronsaft koka upp i en kastrull.
Lyft upp gelantinbladen, krama ur vattnet och rör ner dem i den varma grädd-kokosblandningen. Låt svalna en stund.
Fyll glas, formar eller vad du vill använda med ca 1 dl. Fyll dem inte helt då du ska hälla på jordgubbsjelly också. Låt stelna i kyl minst 2 h.
Jordgubbsjelly:
Lägg gelantinbladen i blöt, kallt vatten, 5 min.
Låt skivade jordgubbar, vitt vin och socker koka upp i en kastrull.
Lyft upp gelantinbladen och rör ner dem i jordgubbsblandningen. Sila alltihop i en finmaskig sil. Låt svalna.
Skölj och rensa de hela jordgubbarna. (det går bra med frysta också) Skär i tärningar och blanda ner dem i jordgubbslagen.
När pannacottan stelnat i kylen så häller du ett lager jordgubbsjelly på varje och låter stå ytterligar 2 h.
Rostad kokos:
(detta var en prövning)
Sätt ugnen på 250 grader.
När ugnen är varm sätter du in hela kokosnöten i 20-30 min. Den ska spricka i skalet.
Knacka bort det tjocka skalet.Det tunna skalet skivar du bort med en skalare. Sänk ugnsvärmen till 125 grader. Hyvla kokosen i tunna skivor med en osthyvel. Lägg kokosen på en plåt och rosta i ugn tills de fått lite färg. 20-30 min.
Ta ut pannacottan ur kylen ca 15 min innan servering. Servera med rostade kokosskivor.
Jag var jättenervös för detta moment, vad skulle hända med nöten i ugnen, tycket det verkade farligt och jag inbillade mig att den skulle explodera, vi väntade och väntade och plötsligt fräste det till och börja ryka nåt vansinnigt, då hade det gått hål och saft sipprade ut, dock sprack den inte utan Stefan fick ta till verktyg för att få hål på den.
Detta var en jättekul dessert som bara smälte i munnen men se till att du har tid på dig. det är många moment!
Lycka till!!
kram Lena



3 kommentarer:

4U2 sa...

Det här (läs = min man!) måste jag testa, blev riktigt sugen!

Marie Havén sa...

Hej Lena!
OHHH så gott det låter. Blir att skriva ner receptet, och ta god tid på mig när jag gör den!
Få se om jag får ihop det!!

Ha en riktigt bra dag:)
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

jenny sa...

Ser jätte gott ut, kokospannacotte är ju grymt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...