Idag har vi varit på landet hos mina föräldrar på middag och för att göra äpplemos!
Först fick vi en jättegod vildsvinsgryta som min pappa gjort, han är väldigt duktig på just grytor! Denna innehöll bl a vin och chilisås, morötter och lök. Det var smarrigt värre!
Några tomater från sommarens odling hade mamma kvar också! Nu blir det snart till att köpa tomater för henne också.Sen satte vi full fart med att göra eget mos..det finns gott om äpplen i år så det är fullt på marken. Bara att plocka in...
Efter lite trix med att få ihop maskinen satte vi igång..vi var 3 st så det gick väldigt smidigt. Först dela i klyftor...
Förvälla en aning..
Och så till den fantastiska apparaten som man trycker ner äppleklyftorna i och sen sorterar den själv bort skal, kärnhus..ja allt man inte vill ha..ut i ett annat hål kommer bara moset..
...som sen hamnar i grytan för att kokas.
Och så här mycket blev det..det lär ju räcka ett tag. Nu är det tydligen bara jag här hemma som äter äpplemos..hmmm...där har jag ju att göra. Men det är ju kanon på gröt..
Efter lite trix med att få ihop maskinen satte vi igång..vi var 3 st så det gick väldigt smidigt. Först dela i klyftor...
Förvälla en aning..
Och så till den fantastiska apparaten som man trycker ner äppleklyftorna i och sen sorterar den själv bort skal, kärnhus..ja allt man inte vill ha..ut i ett annat hål kommer bara moset..
...som sen hamnar i grytan för att kokas.
Och så här mycket blev det..det lär ju räcka ett tag. Nu är det tydligen bara jag här hemma som äter äpplemos..hmmm...där har jag ju att göra. Men det är ju kanon på gröt..
Till moset använde vi en syrlig sorts matäpple..mamma kom ej ihåg namnet tyvärr. Kanske kan hon hitta det någonstans.
Till varje liter mos tillsatte vi 4 dl socker, 1,5 krm natriumbensonat och 1,5 krm citronsyra.
Det var allt för ikväll!!
Kram på er!!
Lena
1 kommentar:
Hejsan Lena!
Nu har vi testat pastan med räkor:)
Himmel så gott.Det var en tiopoängare.Du är väldigt duktig kock.Ha nu en skön vecka.
Kramizar
Marie Havén:)
Skicka en kommentar