Har länge velat prova att göra denna kalla grönsakssoppa med tomat som huvudingrediens. Jag har ätit den en enda gång innan och det var i Stockholm på Rosendahls trädgårdscafé. Den var vansinnigt god!
Nu har jag iallafall gjort en egen, den blev också jättegod!! Den passar förmodligen bättre mitt i sommaren då man i värmen kanske inte är så sugen på mat men denna soppa helt iskall måste vara perfekt! Det gick bra en höstdag som denna också förståss!! Recept:
2 stora tomater
1 grön gurka
1 lök
1 grön paprika
ca 800 g tomatjuice
3 msk olivolja
2-3 msk vinäger (jag använde balsamvinäger)
1/4 tsk tabasco
1-1½ tsk salt
peppar efter smak (jag hade citronpeppar)
2 vitlöksklyftor
Mixa 1 tomat, ½ gurka, ½ lök och 1/4 grön paprika i en matberedare tillsammans med 400 g tomatjuice tills det blir puré. Blanda i en stor skål resten av tomatjuicen, hälften av oljan, vinäger, tabasco, salt och peppar.
Kyl ner soppan i ett par timmar.
Finhacka resten av grönsakerna och lägg i soppan strax innan servering.
Smaksätt även soppan med lite pressad vitlök.
Servera med brödkrutonger på toppen.
Det var dagens rapport från mitt kök!
Ha en trevlig vecka!!
Kram Lena
Receptet har jag hittat i " Nya Annas Mat".
3 kommentarer:
Jätte god, tack tack.
Din sallad åt jag första gången i Bulgarien, shopska sallad heter den där, beroende framkallande.
Trevlig blogg du har, fortsätt och jag provar.
Behöver lite nytt i vardagen, men snöar lätt in;)
Det ser jättemumsigt ut!
Salve!
För hundra år sedan gjorde jag en Gazpacho enligt receptet som jag hittade tryckt på Tabascoflaskans ask. Det blev en himla succé!
Nu skulle jag villa göra om det.
Den byggde på gurka. Om jag nu kommer rätt ihåg var proportionerna ungefär 2–3 gurkor till 1 tomat (sic!). I övrigt rätt ”standard” Gazpacho ingredienser.
Receptet har utgått från nyare Tabascoaskar.
För några år sedan skrev jag till Tabascogänget på någon ö i Karibiska havet – förgäves.
Kan du, eller någon invigd i din krets, vänligen hjälpa mig?
Vi har inbjudit några kräsna gäster på middag i helgen här i vårt Tivoli i den Åboländska skärgården. Förrätten måste vara speciell!
Hälsningar,
hans-jakob på Kupiholmen
Skicka en kommentar