måndag 27 september 2010

Vaniljparfait med jordgubbssås!

Tänkte det var dags för en dessert!!
Denna smarriga gjorde jag i fredags. Med äkta vanilj blir smaken fantastisk och härliga jordgubbar från i somras får en att minnas juni/juli och drömma tillbaka!
Recept.
4 ägg
4-5 msk florsocker
3 dl grädde
1 äkta vaniljstång
Vispa grädden
Vispa äggulorna med florsockret och innehållet från vaniljstången. Jag delar den längs med och skrapar ut fröna med en kniv.
Vispa äggvitorna hårt.
Blanda allt i en bunke försiktigt, "vänd" runt smeten.
Klä en brödform med plastfolie och häll smeten i, på så vis kan du lätt tippa ur den när den är frusen och skära lagom bitar.
Jordgubbssås:
½ l frusna jordgubbar
1 dl socker
Mixa i blender/mixer
Lägg upp snyggt och njut!!
Lycka till!!

2 kommentarer:

Maria sa...

Oj, så gott! Man kan tro att din bild är hämtad från en kokbok eller en restaurangmeny!Kram, Maria

Britt-Inger sa...

Hej. Tack för din blogg och alla dina fina tips. Ska testa vaniljparfait i helgen när barnen kommer hem.
Ha en skön vecka.
Kram, Britt-Inger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...