onsdag 8 september 2010

Gott av tomater!!

Hemma hos min mamma växer tomater..i massor!!!! Hon har blivit lite av en tomatfantast. Jag ska inte säga säkert men jag vet att listan är lång, säkert mellan 20-30 sorter finns att njuta av!! Och nu är den tid då många mognar samtidigt så hon är flitig som ett bi med att göra goda saker av dem..här kommer några tips från köket ute på landet!!
Alla möjliga färger och former återfinns och visst ser detta ljuvligt ut?? Den långa gröna ÄR en gurka..ingen ovanlig tomatsort!! =)

Jag fick smaka denna lite ovanliga tomatmarmelad häromdagen och den var väldigt smarrig och ovanlig i smaken, nämnligen med citron och stjärnanis..

Hacka ½ kg tomater i småbitar, tillsätt citronskal och citronsaft av en halv citron och till sist stjärnanis (1 st) och ½ kg syltsocker. Koka tomater, citron och anis i 15 min och sedan med syltsocker i 2 min, häll upp på burkar!!

Har man en varmluftsugn kan man göra egna torkade tomater, gröp ur kärnorna och lägg tomaterna på galler i ugn..ca 60 grader, 80 grader i vanlig ugn och torka tills de är..ja torra eller lite sega!! Sen kan man antingen lägga dem i burk med olja eller ha dem som de är..i sallader, såser, som krydda...där får man använda fantasin!
Min absoluta tomatfavorit är denna..tomatsallad med lök och fetaost!! Äter gärna varje
dag!!
Det var allt för idag!!
På påterseende!
Kram Lena
1 kommentar:

Kari sa...

Tomat, løk og fetaost er også min favoritt. Kan spise det hver dag.

Kari :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...