onsdag 15 september 2010

Baconlindad torskfilé med rödvinssmörsås och sparris!!

Onsdag var det idag, fast på vår meny fanns ikväll en riktigt smarrig torskrätt som nog många lagat en helgdag..men här hemma kan det ofta bli lyxigare mat även mitt i veckan, varför inte?? Det är ju så kul att laga mat!
Denna rätt har vi lagat en gång innan och det låter kanske lite mysko med rödvin, bacon och torsk men det är en otroligt god sammansättning! Baconen ger massor med smak till fisken och en hemmagjord rödvinssås till det gör att det smälter i munnen!!
Så här såg det ut..

Gör så här:

Linda in torskfilébitar i bacon, fäst med tandpetare så baconen inte rullar av.
Krydda en aning med citronpeppar och stek i panna inte alltför länge, det går fortare än man tror. Ett par minuter på varje sida och sen sätter jag dem i ugnen en stund på ca 150 grader medan jag gör såsen.
Såsen gör jag på följande sätt, häll ca 2,5 dl rödvin i stekpanna du hade fisken i så den får "koka ur" smakerna från bacon och fisk, tillsätt lika mkt vatten, en buljonhtärning (kött), lite peppar från kvarnen, flingsalt, ca 100 g smör och ca 1 dl grädde. Jag lät även ett par kvistar färsk timjan koka med en stund. Låt koka i ca 10 min och red av såsen med redningspulver. Såsen ska bli lite "simmig" så ta inte för mkt.

Servera med kokt potatis och i kväll hade vi sparris till.
Ät och njut..
Provar du får du gärna berätta här hur det gick och vad du tyckte!!
Jag blir jätteglad om du lämnar spår efter dig!!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram Lena

2 kommentarer:

Scrapkuben/Johanna sa...

Det är definitivt ett recept jag tänker prova!

Pillan sa...

Låter riktigt smarrigt :-)
Har provat med bacon tidigare till lax tillsammans med kantareller... en riktig höjdare det oxå!
-x-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...